Gyújtogatás a Fő téren: elfogták a tettest

Siófok városában egy tragikus eset rázta meg a közösséget az év első napján. Nemrégiben még örömmel üdvözölték a Fő téren felállított új Betlehemet, amely pályázati forrásból, közel 2 millió forintból valósult meg, számos új szoborral gazdagítva a várost. Azonban a város és az ide látogatók öröme hamarosan szomorúsággá változott.

Az éjszaka közepén egy egyén szándékosan megrongált egy szalmabálát a faépületben, majd azt húzni kezdte a buszpályaudvar irányába. A bűnöző útja során a Könnyek Kútja és a Millennium Park is részese lett a szörnyű cselekedetnek. A bálát végül a felújított zenepavilon elé húzta, ahol felgyújtotta, majd ugyanezt a sorsot szánta a Fő terén álló Betlehemnek is.

A tűzoltóság és a rendőrség gyors reakciója lehetővé tette a tűz oltását és a még menthető értékek megmentését. A rendőrség azonnal elfogta a tettest, aki a helyszíni kamerák által rögzített bizonyítékok alapján került a hatóságok látóterébe.

A város vezetése és a lakók háláikat és köszönetüket fejezik ki mindazoknak, akik gyorsan és hatékonyan cselekedtek a kialakult helyzetben. Az elkövetőt azonosították egy, az ország másik részéről származó, büntetett előéletű és jelenleg is eljárások alatt álló hajléktalan férfinak. A Siófoki Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és most felelnie kell tetteiért.

(Fotók: Dr. Lengyel Róbert – Facebook)

You May Also Like

Tovább a szerzőtől