Felhívás Siófok város vállalkozóihoz

A kormány tavaly év végi döntése alapján a mikro-, kis- és középvállalkozások iparűzési adókötelezettségüket 50%-kal csökkenthetik. Amelyik vállalkozás azonban megteheti, a városa érdekében továbbra is megfizetheti iparűzési adójának teljes összegét.

Ha a vállalkozás úgy dönt, hogy a teljes összeget továbbra is meg kívánja fizetni, úgy nem kell nyilatkozatot tennie arról, hogy igénybe szeretné venni a kedvezményt. Ez esetben jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy Siófok Város Önkormányzata 2021-ben is a korábban megszokott színvonalon láthassa el kötelező feladatait, így például a közvilágítás, az orvosi ügyelet, a gyermekétkeztetés biztosítását, óvodák és bölcsőde fenntartását.

Úgy vélem, hogy városunk gazdasági szereplői számára is fontos, hogy a közszolgáltatások ne sérüljenek egy ilyen vészterhes időszakban, éppen ezért arra kérem az érintett gazdasági társaságok döntéshozóit, – hogy amennyiben a vállalkozásuk anyagi helyzete megengedi még ebben a nehéz helyzetben is -, éljenek azzal a lehetőséggel, hogy nem tesznek nyilatkozatot és a teljes iparűzési adójuk összegét befizetik városunk számlájára.

dr. Lengyel Róbert
polgármester

You May Also Like

Tovább a szerzőtől