Tragikusan fiatalon elhunyt az AWS frontembere, Siklósi Örs

2021. február 5-én, pénteken 29 éves korában elhunyt Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere. A fiatal zenész leukémiával küzdött, 2020 júliusában pedig bejelentette ideiglenes visszavonulását is, hogy teljes mértékben a gyógyulására tudjon koncentrálni. Novemberben bíztató híreket adott, a zenekar Facebook-oldalán tudatta a rajongókkal, hogy már jobban érzi magát, és nemsokára elmeséli, mi történt vele. Közel 4 hónappal ezután mégis tragikus hírek érkeztek róla.

Zenekara, az AWS így búcsúzik tőle:

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát diagnosztizáltak. Megszakadt szívvel tudatjuk veletek, hogy tegnap, február 5-én társunk, barátunk, testvérünk, Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után távozott közülünk.

Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is.

Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.

Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt.

Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!”

You May Also Like

Tovább a szerzőtől