Kacsaitatóba rejtette a lopott mobiltelefont

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 64 éves férfival szemben, aki kacsaitatóba rejtette el az általa eltulajdonított telefont azért, hogy ne találják meg nála a rendőrök.

A vádirat szerint a vádlott 2021 februárjában az egyik siófoki postán észrevette a sértett ott felejtett 200.000 forint értékű mobiltelefonját, és ahelyett, hogy jelezte volna a postahivatalban, hogy talált egy őrizetlenül hagyott telefont, inkább a kabátjába rejtette, így jogtalanul eltulajdonította.

A sértett miután észlelte telefonjának hiányát, bejelentést tett a rendőrségre. A siófoki rendőrök helymeghatározó alkalmazásával megállapították a telefon helyzetét és a lopást követő egy óra múlva megjelentek a vádlott otthonánál.

A férfi sejtette, hogy a rendőrök a telefon miatt keresik, ezért azt az udvaron lévő, vízzel teli kacsaitatóba rejtette el, azonban pechjére a vízálló telefon innen is adott le jelet.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott – büntetővégzés meghozatalára irányuló – vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől