Kerékpárlopással indította a szezont a férfi Siófokon

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt, az elkövető elfogásától számított 72 órán belül, gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, aki bicskájával feszítette ki a kerékpárt védő zárat, azonban nem sokáig tarthatta birtokában a lopott biciklit.

A vád szerint az egyébként hajléktalan életmódot folytató vádlott – aki 2022 decemberében szabadult legutóbbi büntetéséből – gyalogosan indult el Szombathelyről Siófokra, ahová 2023. június 16-án érkezett.

A férfi a Siófokra érkezését követően három nap múlva lett figyelmes a kevésbé forgalmas helyen kikötött kerékpárra, ahol a kerékpárlakat zárját addig feszegette késével, amíg sikerült kinyitnia.

Mivel a sértett az eltulajdonítás után rövid időn belül bejelentette 150.000 forint értékű biciklije ellopását a rendőrségen, a járőrök hamar elfogták a Balatonvilágos felé kerékpározó terheltet.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Siófoki Járásbíróság az őrizetben lévő, különös visszaeső tettest nyolc hónap börtönbüntetésre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte, azonban a döntés nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől