Ne égess szemetet

Hulladékégetés helyett – A Környezet és Egészség Védelme Kiemelkedő Fontosságú

Az eldobott szemét elégetése súlyosan károsíthatja a környezetet és az emberek egészségét is veszélyeztetheti. Ugyanakkor Somogy megyében rendszeresen kérik a tűzoltók segítségét azok az állampolgárok, akik szemét eltüntetése érdekében az égetést választják.

Hétfő reggel egy bőszénfai lakos figyelt fel egy kétméteres lángokra a Szigetvári utcában. Az udvarban autóalkatrészek és más hulladék égett, de a kaposvári hivatásos tűzoltók beavatkozására a tulajdonos sikerrel oltotta el a tüzet.

Lengyeltóti Virág utcájában pedig hétfő délután egy szeméthalom lángolt. Az utcabeliek segítségét kérték, és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral gyorsan eloltották a lángokat.

Fontos tudatosítani, hogy a szemét elégetése az egyik legkárosabb dolog, amit az egészségünknek tehetünk. Sokan ezt nem ismerik fel, pedig egyetlen olyan háztartás, amely hulladékot éget, akár kilométerekre is szennyezheti a környező levegőt. Bútorlapok és műanyag palackok látszólag ártalmatlanok lehetnek, de az ilyen anyagok elégetése mérgező vegyületek kibocsátását eredményezheti, amelyek rákot, szívinfarktust, agyvérzést, genetikai károsodást, impotenciát és egyéb súlyos betegségeket okozhatnak.”

You May Also Like

Tovább a szerzőtől