Visszaadták a lopott biciklit ifjú gazdájának a siófoki rendőrök

Egy társasház tárolójából kelt lába a járműveknek.

Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes 2021. májusában egy siófoki társasház közös tárolójából eltulajdonított egy gyermekkerékpárt és egy gyermekrollert.

A nyomozás során egy 22 éves ádándi nő került a hatóság látókörébe. A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt 2021. június 8-án elfogták és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Az egyenruhások a beszerzett információk alapján rábukkantak a kerékpár nyomára, amin a tolvaj a bűncselekmény után túladott. A biciklit a nyomozók lefoglalták és visszaadták jogos tulajdonosának, a roller hollétét pedig tovább kutatják.

Az értékek megóvása érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakat tanácsolják:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől