Fegyverek és lőszerek Balatonszabadiban

A rendőrök az üggyel kapcsolatban egy balatonszabadi férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A rendelkezésre álló adatok szerint a Somogy megyei rendőrök előzetes bűnügyi információ alapján – eseti szakértő bevonásával – 2021. július 29-én egy balatonszabadi családi házban házkutatást tartottak. Az ingatlanból több mint 300 gramm kábítószergyanús anyagot, négy-öt kilogramm régészetilelet gyanús ékszert és érmét, valamint átalakított légpuskákat foglaltak le, továbbá a ház udvarán egy kialakított lőteret is találtak.

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával a feltételezett elkövetőt elfogták és a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra állították elő.

A nyomozók az 51 éves balatonszabadi férfit a szakértői vélemény birtokában 2021. augusztus 18-án lőfegyver készítésének módszerével elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a lefoglalt régészeti leletek eredetét a Magyar Nemzeti Múzeum szakértőinek bevonásával vizsgálja, valamint eljárás folyik annak megállapítására, hogy a gyanúsított háza mögött található lőtér veszélyezteti-e a környéken lévők biztonságát.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől