GasztroFok – Kulináris körút Siófokon

Idén ősszel a Balatonnál egy izgalmas kezdeményezés indul el Siófokon. A GasztroFok nevű projekt október végén indul és célja a térség gazdag bor és gasztronómiai kínálatának bemutatása és kóstolása Széplaktól-Sóstóig, Kilititől-Szabadi-ig, beleértve a helyi termelőket és szolgáltatókat. A városvezetés ezzel az egész éves Balaton élményét szeretné erősíteni, és kiemelkedő szolgáltatóik közös megjelenésével szeretné felfedezhetőbbé tenni a kínálatukat, valamint Siófokot a régió gasztro-térképére helyezni.

A GasztroFok neve azt sugallja, hogy az összefogás a teljes térséget érinti, nem csak Siófok belvárosát, így akár 20-30 km sugarú körzetben található kiváló helyek is jobban megismerhetők a jövőben. A projekt keretében az év minden szakában nyitva tartó neves helyek mellett a legjobb helyi szezonális vállalkozások is részt vesznek az őszi programokban, miközben az év során nyitva tartó helyek vendégként fogadják őket a GasztroFok hétvégéken, így még változatosabbá téve az étel-ital kínálatot és nyári terasz-hangulatot teremtve az őszi időszakban. A GasztroFok hátterét a Balatoni Kör és a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium biztosítja hosszú távon.

Az első közös rendezvény, a GasztroFok – Kulináris körút Siófokon, 2023. október 27-29 között kerül megrendezésre. Ezen időszak alatt az Fő téren és a Víztoronynál infópontok segítik a GasztroFok brand és térkép bemutatását, ahol hostessek magyarázzák el az érdeklődőknek, hogy ez nem egy hagyományos fesztivál, hanem inkább egy gasztrotúra koncepció, amely lehetővé teszi a térség ikonikus és rejtett helyeinek felfedezését, és a hétvégére készült különleges étel-ital ajánlatok végigkóstolását.

Ezen őszi Gasztrofok hétvégével Siófok egyúttal 55 éves várossá válásának jubileumát is ünnepli különleges gasztronómiai programokkal.

 

You May Also Like

Tovább a szerzőtől