Kitalálta, hogy bántalmazták, majd felhívta a segélyhívót

Kitalálta, hogy bántalmazták, majd felhívta a segélyhívót

A Kaposvári Járási Ügyészség büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetése vétségének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki olyan valótlan bejelentést tett a segélyhívó központba, ami miatt a rendőrségnek a helyszínre kellett mennie.

A vád lényege szerint a vádlott 2023 májusában a Siófokhoz közeli falujában több liter bort fogyasztott, amelytől erősen ittas lett. Ezen állapotában a férfi felhívta a segélykérő vonalat azért, hogy szükségtelen rendőri intézkedést kezdeményezzen.

A terhelt a hívás során előadta, hogy őt a faluban megverték, a boltból kidobták és fojtogatták. A valótlan bejelentés alapján a siófoki járőrök a helyszínre mentek, ahol az elsődleges intézkedés során kiderült, hogy a férfi hámhorzsolással járó sérülései attól keletkeztek, hogy ittassága miatt az árokba esett.

Mivel a vádlott bejelentésének valótlanságát még az intézkedés befejezése előtt maga is elismerte, így az alapján nem, azonban a hatóság félrevezetésének kísérlete miatt már indult büntetőeljárás.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben próbára bocsátást indítványozott.

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Tovább a szerzőtől