Siófokon épül az első balatoni jégcsarnok

Siófok szélén, a 65-ös főút mellett január 30-án elindult a Balaton első jégcsarnokának építése. A Blue Point Sportegyesület kezdeményezésére megvalósuló projekt a Balatoni Bocsok jégkorongcsapat számára ad otthont, emellett kiterjedt lehetőségeket kínál majd a korcsolyázóknak és a műkorcsolya-szakosztálynak is.

Az 55-ször 25 méteres pályát egy könnyűszerkezetes sátor óvja majd az időjárástól, és a mintegy 100 millió forintos beruházást a Blue Point Sportegyesület saját forrásaiból és társasági adókeretből finanszírozza. A siófoki városháza hangsúlyozta, hogy a városvezetés kiemelt célja az ingyenes korcsolyázás lehetőségének biztosítása a gyermekek számára. Amennyiben magán tőke bevonásával valósulna meg a jégpálya, az önkormányzat nyitott az együttműködésre.

A tervek szerint a jégcsarnok 2024. november első napjaiban nyitja meg kapuit, de már ősszel elérhető lesz a jégkorongcsapat számára. Hosszú távú terveik között szerepel a három éven belüli átalakítás, amely során szendvicspanel szerkezetűvé alakítják a jégcsarnokot, javítva ezzel a hőszigetelést és csökkentve az üzemeltetési költségeket.

A tavaszi hónapokban az ún. inline burkolatnak köszönhetően a pálya görkorcsolya-pályaként funkcionál majd. A Blue Point Sportegyesület reménykedik az önkormányzattal való együttműködésben, és cserébe a rezsiköltségekbe való beszállásért a siófoki óvodások és iskolások részére kedvezményes, oktatókkal segített jégpálya-használatot kínálnak 8-14 óra között. Emellett a jövőben a csarnok rendezvényeknek is helyszínt biztosít majd, tovább erősítve Siófok sportéletét és közösségi eseményeit.

(Kép: Blue Point Sportegyesület)

You May Also Like

Tovább a szerzőtől