Siófokot is érintő hírek a szomszédos Zamárdiból

A Balaton partján fekvő Zamárdiban és környékén új fejleményekről számolnak be a helyi Facebook és Messenger csoportok, amelyek Siófok lakóit is érinthetik. Az utóbbi napokban több forrás is megerősítette, hogy Balatonfüred polgármestere per kilátásába helyezte Zamárdi ellen a nagyfesztiválok zaj- és környezetterhelése miatt.

Balatonfüreden régóta problémát jelent a Zamárdiban rendezett fesztiválok zajszennyezése, amely nemcsak a környező településeken, hanem közvetlenül Füreden is nagy port kavart. A polgármester a szomszédjog alapján tervezett jogi lépéseket tenni, azonban az utóbbi időben a helyzet új fordulatot vett.

Egyesek tudni vélik, hogy az idei fesztiválok programhelyszíneit úgy alakítják át, hogy azok ne a Balaton felé nézzenek, hanem Siófok irányába legyenek elfordítva a színpadok és így a hangfalak is. Ezzel Balatonfüred lakói mentesülnének a zajterhelés alól, amely eddig jelentős kellemetlenséget okozott számukra.

Az információk szerint Füred polgármestere elállt Zamárdi beperelésétől, ami arra utalhat, hogy a két település között megállapodás született. Ez a megállapodás logikus lenne abban az esetben, ha valóban sikerült elérniük, hogy a fesztiválok zaját ezentúl ne Balatonfüred, hanem Siófok és Zamárdi keleti és déli része kapja meg.

Siófok lakói azonban aggódnak, hogy a fesztiválok zaja így őket is érinteni fogja. A település a nyári szezonban amúgy is nagy turistaforgalmat bonyolít, és a zajterhelés további növekedése kellemetlen hatással lehet mind a helyiek, mind a turisták életére.

Az érintett felek egyelőre nem adtak hivatalos nyilatkozatot az ügyben, de a helyi közösségekben már most élénk vita folyik arról, hogy miként lehetne kezelni a helyzetet. Siófok lakói remélik, hogy hamarosan részletesebb információkat kapnak, és ha szükséges, ők is lépéseket tesznek saját érdekeik védelmében.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől