Vádat emeltek a siófoki gyújtogató ellen

Az ügyészség vádat emelt három rendbeli rongálás miatt az ellen a  férfi ellen, aki szándékosan felgyújtotta a főtéren felállított betlehemet, majd további károkat okozott.

Az ötvenes éveiben járó férfi 2024 januárjában az ország másik feléről vonattal indult az egyik somogyi községben élő édesanyjához, de nem volt elég pénze az egész útra, így csak Siófokig jutott .Az éjszakát az utcán töltő férfi öngyújtóval meggyújtotta a városközpontban felállított betlehemet. Miután a szalma lángra kapott, egy padon ülve figyelte a tüzet, amit egy járókelő telefonjával rögzített. A férfi hirtelen mozdulattal elvette a telefont a felvételt készítő férfitól, és az égő jászol felé dobta, de a készülék a földre esett és használhatatlanná vált.

A férfit a helyszínre érkező rendőrök a siófoki rendőrkapitányságra vitték, ahol megrongálta az előállító helyiség biztonsági üvegét. Az ügyészség az egy éjszaka közel egymillió forint kárt okozó, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott ellen, végrehajtandó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást javasolt, valamint kérte, hogy a bíróság kötelezze a férfit a károk megtérítésére.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől