Gulyás Gergely: március 15-ig maradnak a jelenlegi korlátozások

A következő hetekben drámaian romlani fognak a számok, ezért a kormány március 15-ig fenntartja a jelenlegi járványügyi szabályokat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a február 25-i Kormányinfón.

Európában és Magyarországon továbbra is a koronavírus-járvány a legfontosabb megoldandó probléma. November 11. óta vannak hatályban a korlátozó intézkedések, ennek köszönhetően sikerült megállítani a második hullám erőteljes felfutását – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, majd hozzátette, a korlátozások utolsó időszakában vagyunk, de addig fenn kell tartani a korlátozásokat, amíg a szakértők ezt javasolják.

A szakértők véleménye egyértelmű, a járvány harmadik hulláma elérte Magyarországot, és a következő egy-két hétben akár drámaian is romolhatnak a vírussal kapcsolatos számok.

Számos vírusmutáns jelent meg az országban, amelyek lényegesen gyorsabban terjednek az eddiginél. Jó hír ugyanakkor, hogy ezek mindegyike ellen védenek a Magyarországon rendelkezésre álló oltások. Ettől függetlenül az elkövetkezendő hetek kifejezetten nehezek lesznek. Éppen ezért

március 15-ig fenntartja a jelenlegi járványügyi szabályok a kormány.

A kormány meggyőződése, hogy minden vakcina jó, és csak ez tudja az emberek életét megmenteni. 2 460 000-en regisztráltak eddig az oltásra, a következő hetekben felgyorsulhat az oltások beadása, ezért mindenki, aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. A veszélyeztetetti kör mintegy hárommillió ember, legalább ennyi oltás kell ahhoz, hogy az életükben fenyegetettek védettek legyenek – tette hozzá Gulyás Gergely.

A nemzeti konzultációra egy hét alatt több 425 ezren válaszoltak, március közepéig lehet visszaküldeni a válaszokat, ez alapján tud dönteni a továbbiakban a kormány, de egy biztos:

a nyitás területén a szolgáltatóipar az első körbe tartozik majd.

Gulyás Gergely megjegyezte, szerinte a kijárási korlátozást kell elsőként enyhíteni.

You May Also Like

Tovább a szerzőtől